Tuintips

April - Tuintip 1: Het is lente!

Het weer wordt zo langzamerhand wat aangenamer al is het dan wat laat .....de lente start langzaam op en we krijgen weer zin om de tuin aan te pakken, het gazon aanharken of bij mos goed verticuteren en bemesten. Ook moeten we de vijver onder handen nemen. Al het blad verwijderen en met een rubberen hark de bodem aanharken zodat ook daar de bladresten verwijderd zijn. Op deze manier komt er weer zuurstof in het water.
De plantvakken werken we met de cultivator en bemesten. Ook daar halen we de dorre bladeren en losse takjes weg. In de tuincentra zijn voor een paar euro's vaste planten te koop die u nu kunt planten en waar u de hele zomer plezier van hebt. Nog even wachten met het kopen van een-jarige tot de ijsheilige. We wachten nog even met het snoeien van de heesters tot het wat warmer is en ze uitgebloeid zijn.. u begrijpt het al..... Begin April is "de" tijd om uw tuin een opfris beurt te geven.

April - Tuintip 2: Slakken 

Veel mensen klagen over slakken maar wist u dat slakken de opruimers van de tuin zijn? Ze eten voornamelijk zieke en rottende bladeren. Helaas lusten ze op z’n tijd ook wel een hostablad of andere sappige plant. Hiervoor bestaan natuurlijke bestrijdings middelen die niet schadelijk zijn voor uw kinderen en huisdieren. In dit natuurlijke product zit ferrifosfaat, een stof die in de bodem wordt omgezet tot voeding voor de planten. Strooi de korrels 's avonds omdat slakken 's nachts het meest actief zijn. Als een slak ervan eet trekt hij zich terug in de grond en gaat dood. Er blijven dus geen dode slakken of slijmresten achter.

Juni - Tuintip 1: Snoeien van hagen 

Juni is de ideale maand voor het knippen van de hagen. Zorg ervoor dat de haag niet te hoog en/of te breed word, anders wordt hij kaal van binnen. Een goed gesnoeide haag is smal van boven en breder nar onderen toe. Zo krijgt het onderste gedeelte van de haag ook voldoende licht. Een te ver uitgegroeide haag is weer goed te corrigeren door hem rigoureus te snoeien. Hij loopt dan in de loop van dit jaar weer goed uit. Een haag word vaak vergeten te bemesten, en ook heeft een haag vaak aan een kant bestrating waardoor al het voedsel verdwijnt in de zand laag onder de bestrating. Daarom is het verstandig een haag extra mest te geven.Want een mooie haag siert de tuin. 

Juni - Tuintip 2: Snoeien van hagen 

De borders beginnen nu ook goed vol te groeien dus nu kan u de planten die overheersen voorzichtig terug knippen en op de kale plekken een jarige inplanten. Ook de planten die opgebonden dienen te worden moeten nu worden begeleid. Vroeg bloeiende clematissen, forsythia's,narcissen, Deutzia's, weigelia's moeten nu worden teruggesnoeid voor de bloei voor volgend jaar. Ook kan u nu nog goed u tuin bemesten om u tuin in de volle bloei te krijgen en te houden.

Website gemaakt door StudioWebdev.